Intresserad av en praktikplats?

Jag tar gärna emot arbetslösa som vill göra praktik. Hos mig får man arbeta praktiskt i en kreativ miljö. Praktikanter kan komma till mig genom Tusen nya ungdomsjobb och ibland via Arbetsförmedlingen.
   
Även konststuderande är välkomna. För konstnärer i början av sin bana har Konstnärsnämnden ett assistent-stipenium som ger möjlighet till tio månaders givande praktik med ersättning.
   Flera av mina assistenter har varit med om att arbeta fram utställningar och offentliga beställningsverk. Så här berättar några av dem om praktiktiden:

foto: Kurt Engström NSD
    
Karl Öhman
”När jag praktiserade hos Kerstin var hon mitt uppe i ett stort beställningsuppdrag med utförandet av en skulpturgrupp till det nya Kulturhuset i Luleå.  Jag var då 19 år och hade nyligen slutat gymnasiet.
   Att få praktisera hos Kerstin var för mig en bra start inför framtida konstnärliga arbeten. Kerstin tog emot mig med värme och gav mig en inblick i hur det kan vara att arbeta som konstnär samt i processen från idé till färdigt resultat.
   För mig har praktikperioden hos Kerstin varit en viktig merit. Jag har alltid använt den när jag sökt andra konstnärliga arbeten eller studier. Det har t.ex. lett vidare till en utlandspraktik i Portugal hos performancekonstnärsgruppen Arteliér. Jag fick även ett jobb på en Färg och Tapetaffär samt blivit antagen till olika konstnärliga utbildningar t.ex. Scenografhögskolan.”

Emelie Johansson
"Praktiserade hos Kerstin våren 06, en kreativ och vänlig arbetsplats! Eftersom det ingick både praktiska samt sekreteraruppgifter kändes det aldrig enformigt. Som alltid när det gäller montering av olika slag fick man sig också lite hjärngymnastik när det kom till diverse problemlösning.
   Har man själv planer på större skulpturer kan man också plocka upp tips och idéer om hur man införskaffar och hanterar relaterade material."